Salata rapida cu sfecla, morcov si cascaval
Salata de sfecla rosie, morcov si cascaval se poate prepara in circa 15 minute si este ideala pentru copii, dar si pentru mamici (inclusiv pe perioada sarcinii), atat din punct de vedere al nutrientilor, cat si al aportului caloric. Ingrediene:
- o sfecla rosie mica (cruda sau fiarta)
- un morcov
- 2 rosii
- un ardei verde
- 150 g cascaval (sau branzica proaspata)
- Sare
- Oregano (optional)
- Ulei de masline
- O lingurita suc de lamaie sau otet
Mod de preparare: Sfecla rosie si morcovul se curata si se dau prin razatoarea mare. Apoi se adauga putina sare, sucul de lamaie (sau otetul) si uleiul, se amesteca bine si se lasa la frigider pana pregatiti restul ingredientelor. Rosiile, ardeiul si cascavalul se taie in cuburi potrivite, apoi se amesteca cu legumele rase. Se potriveste de sare si se poate adauga putin oregano proaspat pentru un plus de savoare. Simpla si sanatoasa, aceasta salata se serveste imediat pentru a beneficia din plin de antioxidantii din sfecla rosie.